Hälsa

Äter du mycket snabbnudlar? I så fall ska du se och läsa det HÄR!

Snabbnudlar är ett enkelt livsmedel alternativ för studenter och andra personer som lever på en strikt budget. De flesta människor förväntar sig inte att dessa super billiga nudlar är det mest hälsosamma alternativet i världen, men de kan faktiskt vara värre för din kropp än du tror.

Det beror på att de innehåller en kontroversiell livsmedelstillsats känd som TBHQ. Livsmedelsproducenter använder det för att förlänga hållbarheten på nudlar, men denna skadliga kemikalie är vanligt förekommande i trälack …

De är mycket tilltalande för studenter och andra personer på en stram budget, men Ramen nudlar utgör ett antal hälsorisker som många människor inte vet om. De innehåller ett antal tillsatser och konserveringsmedel, den farligaste av dessa kan vara tertiär butylhydrokinon eller TBHQ.

Denna fettlivsmedelstillsats förlänger hållbarheten av olika produkter, men det finns också i kosmetika, bekämpningsmedel, och lacker. FDA varnar göra TBHQ till mer än 0,02% av den dagliga fettkonsumtionen, och Codex kommissionen konstaterar att konsumera mer än 400 mg av föreningen kan vara farligt.

Ena sidan av effekten av TBHQ i Instant Ramen kan vara att det håller de bearbetade nudlarna från att brytas ner normalt i matsmältningssystemet. Se hur de bryts ner i magen i videon nedan.

Det är otroligt… Ramen nudlar verkar som ett bra alternativ när pengarna tryter, men efter att ha sett den här filmen jag vet inte om jag någonsin kan gå tillbaka till dem!

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna viktiga video med dina vänner på Facebook!