WOW

Det ser ut som om kvinnan ska föda trillingar…..Men det är inga söta små barn som gömmer sig i magen!

Kvinnan ser ut som om hon är gravid, men när läkarna ser bilderna från ultraljudet kan de knappast tro sina egna ögon.

En kvinna från Mexiko hade nyligen den största cystan som någonsin avlägsnats från en människa. Den 33 kg tunga cystan hade växt sig så stor att den var på väg att ta över vitala organ och det fanns en verklig fara att kvinnans hjärta och lungor skulle bli skadade.

Den 24-årige kvinnan blev förvånad över att hennes vikt plötsligt började skjuta i vädret. Även efter att hon börjat banta så gick hon fortfarande upp i vikt.

Det var först efter att hon uppsökte en läkare som hon fick veta orsaken: hon hade en stor cysta i magen. På bara elva månader hade den blivit så stor som ett tioårigt barn och vägde upp till 33 kg.

”Det är den största cystan jag någonsin har tagit bort. Den var så stort att den så småningom tog upp 95 procent av patientens mage, säger läkaren Erik Hanson Viana till New York Post, och fortsätter:

”När jag först träffade henne misslyckades hon med att gå mer än ett par steg innan hon hade svårt att andas. Det berodde på att cystan var på väg att lägga sig runt hennes lungor. ”

Operationen var förknippad med stor risk. Eftersom 20 procent av alla cystor på äggstockar är maligna, var det en verklig fara att cancerceller skulle läcka in i kroppen om cystan brast.

Men lyckligtvis gick det bra. Två dagar efter operationen kunde kvinnan resa hem som en helt ny person.

”Det bästa med detta jobb är den tillfredsställelse du får från att veta att du har förändrat människans liv till det bättre och vet att han eller hon aldrig kommer att glömma dig, säger Viana.

Vilken fantastisk prestation! Dela gärna berättelsen med dina vänner på Facebook!