Familj

Forskning: Döttrar med tjatiga mammor har större chans att lyckas!

Till alla mödrar där ute som har döttrar, har vi underbara nyheter. En studie från University of Essex har funnit att döttrar med tjatiga mammor är mer benägna att lyckas.

Så alla påminnelser du har gett din dotter, mm att städa rummet, komma hem vid rätt tid, plocka ur diskmaskinen och gå ut med soporna. Alla diskussioner, gräl har varit värt ansträngningen.

Studien undersökte livet för 15 000 flickor i åldern 13 och 14, under en period av 6 år. Resultatet visade att flickorna som hade en förälder (i de flesta fall mamman) som ofta klagade över läxor, läxor och ansvar, hade större chans att gå högre utbildning och få välbetalda jobb.

De var också mindre benägna att bli gravida i ung ålder. En av de mest överraskande faktorer som forskarna fann var att barn lyssnar på sina föräldrar, även när de tror att dom inte är det.

”I många fall gör vi det vi tycker är bäst för oss, även om det strider mot våra föräldrar. Men oavsett hur hårt vi försöker trotsa våra föräldrar, kommer de sannolikt att påverka alla våra val, om än mycket subtilt. ” Säger Ericka G. Rascon-Ramirez, studiens ledare.

Vad föräldrarna tänker på skulle normalt, i det undermedvetna, rota sig själva i barnen.

Forskningen visade också att ”påträngande” eller känsliga mammor betydligt minska tonårsgraviditeter.

Så om du har en dotter och känner att du ofta tjatar eller att din dotter aldrig lyssnar på vad du säger, fortsätt bara. Undvik bara att säga saker som ”Vad sa jag?”, Och skryt inte om dig själv när ditt barn trotsar ditt råd. Att ”uppmuntra” är vägen att gå!

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!