Tips

Gnugga det HÄR i ditt ansikte och upplev det fantastiska resultatet!

När det kommer till hudproblem, så önskar man att det fanns ett magiskt trick som tog bort alla problem från huden. Huden är ditt största organ och dem utsätts för alla typer av skador, och du gör allt för att försöka hålla den ren, slät och återfuktad. Men vad gör man med ärr och mörka fläckar?

För vissa människor, så är hudproblem som akne, finnar och rynkor ett ständigt bekymmer. För andra är det tillfälligt. Oavsett orsaken, så istället för att använda medel fulla av kemikalier, varför inte prova ett naturligt, hemgjort recept?

Skönhetsbloggaren Ishta Chanda visar upp en behandling som hjälper efter enbart 7 dagar, och du kanske redan har den i ditt kök: rå potatis. Hon visar hur det kan användas för att tona ner fläckar, mörka ringar, rynkor och mer! Se själv hur du kan göra det hemma nedan.

Vad du behöver:
– Potatis
– Kniv
– Potatisskalare
– Mixer
– En liten skål
– Bomullstuss

Gör så här:

1. Tvätta potatisen

Tvätta potatisen innan du skalar den. Ishta anser att tvätta potatisen efter att den är skalad kommer att ta bort några av de goda egenskaperna hos potatisen.

2. Skala den

Skala hela potatisen. Skölj ej!

3. Skär i skivor

Skär potatisen i runda skivor.

4. Tvätta huden

Förbered huden genom att tvätta den som vanligt (med tvål, vatten, olivolja, etc.).

5. Massera din hud med potatisen

Ta en bit och massera på huden. Gnid den i cirkulära rörelser över ansiktet. Ishta ber dig att särskilt gnida det på platser med mörka fläckar eller andra problemområden, och fortsätta gnugga i 10 minuter. Låt saften ligga och dra en stund.

6. Mixa den

Tillsätt hälften av den råa potatisen i en mixer och ta ur det sista av saften. Ta bort klumpar tills du har tillräckligt med juice för att täcka hela ansiktet.

7. Häll upp

Häll upp juicen i en liten skål. Du kan tillsätta lite aloe vera i mixen om du tycker blandningen är lite vattnig.

8. Doppa och smörj in

Doppa bomullstussen i blandningen och gnugga den på ditt ansikte. Tanken här är att använda det som en ansiktsmask, låt den torka i 20 minuter.

9. Massera försiktigt igen

När masken är torr, ta bort en ny potatisskiva och massera huden igen. De cirkulära rörelserna kommer försiktigt rengöra och fräscha upp huden. Ishta säger att göra detta på andra ställen på kroppen också funkar.

Potatis innehåller vitaminer och mineraler som kan hjälpa både män och kvinnor som har olika hudproblem. Ishta säger att potatis kan hjälpta mot ansiktsbehåring, solbränna och utslag, men undvik att använda det i öppna sår. Med denna metod är det viktigt att ha tålamod, eftersom det tar 7-8 dagar.

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna video med dina vänner på Facebook!