Viralt

Har du hår i örat är det ett varningstecken! Detta betyder det!

Att ha hår i örat är något som en del har, medan andra inte alls har det. Det kan bero på en rad olika faktorer men för dom som har det kan det i värsta fall vara ett varningstecken. 
Det är en grupp forskare som påstår att dom kan visa ett samband mellan hår i hörselgången och hjärtinfarkt. Även om deras forskning tyder på det så ska man komma ihåg att det inte behöver vara 
något som stämmer för alla. 

Allting från denna studie har sin grund från 1973. Det var New England Journal of Medicine som publicerade en studie utförd av Dr Sanders T. Frank och hans forskarteam. Man hade då identifierat diagonala veck i örsnibben som fick smeknamnet ”Franks Sign” som en signal på kranskärlssjukdom (CAD). Några år senare, 1984 gav en grupp New York-läkare ut en artikel i New England Journal of Medicine. 

Då påstod man att samma teori att hår i hörselgången kan vara kopplat till kranskärlssjukdom. I studien ingick 43 män och 20 kvinnor.

Det är viktigt att säga att en del forskare tror att det är tillskottet av testosteron är en viktig orsak till hår i hörselgången och hjärtinfarkt, medan många andra tror att detta är en vanlig egenskap av åldrandet. De tror också att människor som dör av en hjärtattack är resultatet av ålder eller fetma, inte för att de har hår i hörselgången.

Se mer om detta i videoklippet här under, och dela gärna detta med dina vänner om du tyckte det var intressant. 

Se mer i klippet här under:

Comments are closed.