Hälsa

Har du lagt på dig lite extra? Då ska du pröva det HÄR! Magfettet försvinner på nolltid!

Bär du på en extra valk runt midjan som verkar omöjlig att få bukt med? Här är några knep du kan testa!

1. Ät mer fibrer
Får du i dig mycket kostfibrer håller du dig mättare och det är mindre troligt att du stoppar i dig onödiga extrakalorier. Dessutom motverkar fibrer förstoppning, som kan ge dig en uppsvälld mage.

2. Konditionsträna i intervaller
Att köra intervallträning – där du varvar mellan att ta ut dig till max och att vila eller sakta ner tempot – har visat sig mer effektivt för fettförbränningen än att träna i samma tempo hela tiden. En studie i International Journal of Obesity visar att du bränner mer fett på ett 20-minuters spinningpass med intervaller än du gör på ett 40-minuterspass där du kör samma intensitet hela träningspasset.

3. Styrketräna med vikter
Vill du bli av med fett gäller det att höja kroppens förbränning. Det gör du enklast genom att bygga muskler. En studie från Harvard University i USA visar att styrketräning med vikter 20 minuter om dagen är det mest effektiva sättet att minska midjemåttet.

4. Träna magen effektivt
Du kan inte punktförbränna bort fett från midjan genom att göra magövningar. Men du kan forma magmusklerna och få bättre hållning! Klassiska situps stärker vissa av magmusklerna, men sikta på att göra ett flertal olika typer av magövningar för att komma åt alla muskler.

5. Fasta på morgonen
Att följa 16:8-metoden – där du fastar 16 timmar per dygn och äter alla dygnets måltider inom ett 8-timmarsfönster – är ett effektivt sätt att minska midjemåttet, utan att dra ner på kalorierna. Det har ett australiensiskt forskningsteam konstaterat i en studie där deltagarna hoppade över frukosten och åt dagens första måltid vid lunch. Vill du äta frukost kan du istället fasta på kvällen. Du kan då exempelvis äta en lätt middag innan klockan 16 och sedan frukost vid 8 nästa morgon.

6. Skippa sötningsmedel
En färsk forskningsrapport från University of Texas visar att du är mer benägen att drabbas av bukfetma om du dricker mycket lightläsk, detta trots att läsken inte innehåller några kalorier. Anledningen antas vara att sötningsmedlen i läsken höjer blodsockret och sänker glukostoleransen, vilket får kroppen att lagra fett. Tänk på att även sockerfria tuggummin och halstabletter samt sockerfri, smaksatt yoghurt och kvarg innehåller sötningsmedel.

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!