Familj

Hur sover du med din partner? Sättet ni sover på kan säga mycket om eran relation! WOW!

Experter på kroppsspråk jobbar med förhållandet mellan olika ansiktsuttryck, kroppsrörelser och känslomässiga tillstånd hos individer.

De har utvecklat många teorier om personlighet baserat på olika kroppsrörelser och beteenden. En av dessa experter, Patti Wood föreslog att den sovposition som du har med din partner i sängen kan berätta mycket om ditt förhållande.

Detta fenomen beror på undermedvetna mekanismer som ersätter medvetandet när vi sover. Kroppsexperter har identifierat flera sovställningar och förklarar dem i termer av din relation med en partner.

Skeden:  Denna position är ett tecken på en skyddande roll som en partner har i relationen. Mindre än 20% av alla par sover i denna position. Den partnern som blir skedad är en utsatt person som behöver skydd och den som skedar är mer självsäker och erbjuder sig att skydda.

Lösa skeden:  Efter en tid går par från skeden till den lösa skeden där de gör lite mer utrymme mellan varandra. Woods säger att detta är ett identiskt mönster i en relation, men förekommer mer hos äldre par. Detta är en mindre sexuell ställning än den klassiska skeden.

Illegala skeden:  Denna position ser ut som skeden, men förändras under natten, eftersom en partner alltid försöker få lite utrymme och den andre jagar dem.

Detta kallas ofta den ”illegala skeden”, eftersom det innebär att en partner inte känner för att vara nära, medans den andra insisterar.

Hopvirade:  Detta är en mycket intim position och den är inte alls vanlig. Den är vanligare i början av förhållanden och den är mycket sexuell. Många par hamnar i denna fas ibland, men inte under en längre tid.

Frihetsälskande:  I detta läge ligger paret rygg mot rygg med utrymme mellan varandra. Detta är faktiskt en av de vanligaste positionerna och nästan 30% av alla par sover såhär. Det visar på starka personligheter och par som är säkra på varandra och oberoende i sitt förhållande.

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!