Allmänt

Kvinnan fick ENORMA blåsor och brännskador på kroppen. När läkaren läser det finstilta på hennes kroppsolja blir han CHOCKAD!

En kvinna vill nu varna andra, efter att ha lidit av tredje gradens brännskador på kroppen.

Elise Nguyen (34) från Wisconsin i USA, skriver att hon använder eteriska oljor normalt, och att dessa är orsaken till att hon brände sig.

Nu vill hon varna andra mot att använda eteriska oljor innan de vistas i solen, eller solar solarium.

Hon har publicerat ett inlägg på Facebook med bilder av brandskadorna, och skriver att hon inte hade läst noga på flaskan av den eteriska oljan. Det står nämligen i det finstilta att man ska hålla sig borta från solljus och UV-strålar under 12 timmar efter applicering.

Elise vill inte skylla på tillverkaren av oljan, eftersom hon medger att det är hennes eget fel att hon inte läst tillräckligt noga på flaskan – men hon kommer att varna andra från att göra samma misstag som henne. Hennes inlägg på Facebook har delats hela 140.000 gånger, där hon skriver;

”Nästa dag märkte jag att huden var irriterad på de platser jag hade smort mig med olja. Jag trodde först att det var överkänslighet mot en ny lotion. Nästa dag fick jag stor blåsor ungefär som frätskador.

Jag klandrar inte företaget bakom oljan. Det var mitt eget dumma fel. Var noga med att läsa vad som står i det finstilta på flaskan innan du använder oljan. Jag vill inte att det ska ske andra. Det har varit ett helvete. ”

En talesman från företaget DoTerra som är leverantör av oljan, berättade för The Independent att de bekräftar att man måste undvika solen i upp till 12 timmar efter applicering, och tillägger att de har försökt att få kontakt med Elise.

I kommentarerna på Facebookinlägget, kan vi se att det finns många som uppskattar varningen från Elise;

”Tack för att du delar din berättelse för att varna resten av oss!”, Skriver en.

”Det är synd att höra att detta hänt dig. Tack för att du delat din berättelse och påminner oss att läsa varningarna ”, skriver en annan.

Vi hoppas att Elise mår bättre nu – DELA gärna för att varna andra också!