Hälsa

Kvinnan var sjuk i flera år tills hennes syster frågade vad hon drack – hemskt!

Det finns många saker vi äter som egentligen inte är bra för oss. Men trots att vi någonstans i huvudet vet att det inte är bra för oss så fortsätter vi. Kanske blir man lycklig för stunden av att dricka eller äta en ohälsosam produkt. Eller förknippar du den med något positivt som gör att du bara måste ha det.

Rhonda Gessner skrev ett uppmärksammat inlägg om ”mördaren i ditt kylskåp” som du förmodligen inte ens vet finns där. Hennes syster frågade henne en dag om hon drack mycket lightläsk, och det var precis vad hon gjorde. Men hon hade aldrig kunnat föreställa sig att det skulle kunna orsaka så mycket skada.

Många förstår inte hur farligt det kan vara med att dricka för mycket av det goda. Och även om man tror att något inte är speciellt farligt så kan det vara precis det.

Hon kunde några dagar senare vara utan sin rullstol och tog endast en medicin för att bota aspartamförgiftning.

”Aspartam används i många livsmedel och drycker eftersom det är cirka 200 gånger sötare än socker, så mycket mindre av det kan användas för att ge samma nivå av sötma. Detta i sin tur sänker kalorier i mat eller dryck.”

Aspartam är ett av de mest effektiva konstgjorda sötningsmedel som används som ersättning för socker. En del studier har visat att människor kan få diagnosen MS om dom lider av aspartamförgiftning.

Se mer i videoklippet här nedan och DELA det gärna med dina vänner så dom också blir uppmärksamma.

Se mer i videoklippet här under: