Hälsa

Om du dricker citronvatten före frukost, är DETTA vad som händer med din kropp!

Om du känner dig trött och hängig, kan det vara bra med förändring i dina rutiner kan göra en stor skillnad. Citroner och citronsaft i synnerhet kan skryta med en hel del hälsofördelar eftersom de är laddade med sådana näringsämnen som vitamin C, vitamin A, folsyra och järn.

Här är några anledningar till att hälla lite citronsaft i ditt vatten på morgonen:

1. Citron kan fungera som en anti-cancermedel: Citron skyddar kroppen mot cancer på grund av antioxidanter i citrusfrukterna. Antioxidanterna saktar ner åldrandet och minskar risken för att utveckla cancerceller. Citron fungerar också som ett neutraliseringsmedel, som hjälper till att balansera de syranivåer som uppmuntrar tillväxten av cancerceller, enligt The Spirit Science.

2. Citron kan hjälpa ditt lymfsystem: Ditt lymfatiska system hjälper kroppen att bli av med vätska i vävnaden, transporterar fettsyror och hjälper matsmältningssystemet , enligt Livescience. Citronsaft hjälper genom att ersätta förlorade vätskor, så ditt lymfatiska system fungerar bättre.

3. Citron kan hjälpa din hjärnkapacitet: citroner innehåller höga halter av magnesium och kalium, som hjälper din hjärna och nervsystem att fungerar korrekt. Eftersom citroner möjligen ökar hydrering, kan du även koncentrera dig bättre.

4. Citroner är ett diuretikum: Om du känner dig lite förstoppad så drick varmt citronvatten varje morgon så kommer det att bidra till att få systemet tillbaka på rätt spår. Citron hjälper till att spola ut gifter ur ditt system genom att uppmuntra produktionen av leverns avgiftningsenzymer, enligt The Spirit Science.

5. Citroner kan hjälpa immunförsvaret: Många människor tar C-vitamin när de känner att de börjar bli förkylda. C-vitamin har visat sig förkorta och minska en förkylning, enligt Livescience. Citroner är en av de bästa källorna till vitamin C. Eftersom citron är anti-inflammatorisk, hjälper det också till att minska graden av luftvägssjukdomar.

6. citroner kan hjälpa till med viktminskning: Viktminskning är ett resultat av bättre matsmältning, avgiftning och en ökad produktion av galla, som bryter ner mat och fett bättre. Som en extra fördel, säger forskare att citroner bidrar till att minska sötsuget, enligt The Spirit Science.

7. citroner kan liva upp ditt humör: Eftersom citroner hjälper kroppen att fungera bättre på så många andra sätt, får dina energinivåer ett uppsving också. Dessutom, koncentrationen av hög C-vitamin bidrar också till att hålla trötthet borta och minskar stress och ångest.

8. Citroner har antiinflammatoriska egenskaper: Som nämnts ovan, citroner fungerar som ett diuretikum, vilket är bra för magen och lederna. Citroner kan bidra till att minska svullnader och smärta genom att spola gifter ur kroppen, enligt ekologiska fakta.

9. Citronsaft stöder matsmältningen: Citronsaft får levern att jobba snabbare och hjälper till i produktionen av galla som låter kroppen smälta mat bättre. Överraskande, kan citronsaft också hjälpa till att avvärja halsbränna, enligt Paul Hrkal.

10. Citron rengör och rensar huden: Citronsaft är en naturligt antiseptisk, enligt ekologiska fakta. Du kan använda citronsaft när du har bränt dig i solen solbränna eller blivit stungen av en geting för att minska smärta och svullnad. Dessutom kan antioxidanterna i citroner bidra till att minska rynkor och pormaskar och kan ge huden en frisk lyster.

11. Citron kan balansera kroppens pH-nivåer: Trots sin uppenbara surhet, är citroner kända som en alkaliska. När citronsaft blandas med vatten hjälper det till att producera molekyler i kroppen som balanserar pH-nivåerna, enligt Paul Hrkal.

12. Citron kan hjälpa till att bota en förkylning: En kost rik på C-vitamin kan bidra till att minska graden av förkylning och influensa.

13. Citron är bra för tandvård: Inte bara är citron ett bra sätt att få frisk andedräkt (det tar bort lukter), det är också ett utmärkt sätt att se till att dina tänder håller sig fräscha och rena. Försök med att hälla lite citron på din tandborste.

För att maximera hälsoeffekterna av citronsaft, pressa saften av 1/2 av en citron i ett glas rumstempererat vatten och drick det direkt på morgonen.

DELA gärna de här smarta knepen med dina vänner och bekanta på Facebook!