Hälsa

Sover du dåligt? Då sak du massera dina fötter så HÄR!

Det råder ingen tvekan om att massage är avslappnande, det ökar blodflödet och förbränningen och det hjälper musklerna och i allmänhet ger det känslan av välbefinnande.

När samtalet kommer till zonterapi, akupressur och liknande, alternativa terapier kan det bli delade meningar; vissa tror på det, andra inte.

Men oavsett om man tror på de metoderna som innebär att när man masserar ett ställe på kroppen löser man ett problem någon annanstans, eller inte, så skadar lite massage naturligtvis inte – och definitivt inte om du kan få en partner att massera fötterna.

Frekvent massage av fötterna är till exempel bra för:

1) Du har svullna ben
Många speciellt gravida kämpar med vätska i benen och fotmassage hjälper mot vätskeansamling .

2) Du har ömma fötter
Om du går mycket på jobbet eller under dagen finns det inget mer avkopplande än en bra massage – möjligen. ett fotbad och en bra, fet kräm.

3) Du har oro i benen
Lider du av den så kallad oro- ”flimmer” – i benen, kan det vara en bra idé att få igång blodcirkulationen lite och lätta upp musklerna med en bra massage av fötter och ben.

4) Du har en mängd olika krämpor och sjukdomar
Några alternativa utövare som använder tryckbehandling i deras arbete, säger att en ordentlig fotmassage kan bidra till att påverka andra delar av kroppen positivt – inklusive tarmar, urinblåsa , njurar och andra organ. Om du lider av en sjukdom bör du alltid först gå till doktorn, men massage skadar verkligen inte.

5) Du sover dåligt
Som nämnts tidigare får massage dig att slappna av bättre, så varför inte ge / ta emot en grundlig fotmassage varje kväll innan läggdags ? Det hjälper dig att slappna av och somna snabbare.

Tyckte du att det här var bra? Dela i så fall med alla dina vänner på Facebook!