Hälsa

Tandläkaren tittar in i patientens mun. Vad han ser chockar nu hela världen!

Tandläkaren Howard Farran är känd över hela världen för sina föreläsningar och böcker. Han har börjat Dentaltown.com, vilket är en sida på internet för tandläkare från hela världen.

Han har sett det mesta när det gäller tandproblem och delar ofta bilder på hans Facebooksida. Den sista bilden han delade har inget att göra med patientens tänder – men den visar ett stort hål i gommen på grund av patientens kokainmissbruk.

Vi varnar för bilder som vissa kan finna stötande!

Bilden visar ett grymt exempel på någonting som är vanligt hos missbrukare, liksom väggen mellan näsborrarna försvinner. Detta är ett extremt fall, ibland är hålen mycket mindre.

Kokain orsakar lägre blodcirkulation, speciellt i gommen, vilket orsakar syrebrist. Detta gör att vävnaden dör långsamt, och så småningom bildar den ett hål i gommen. Många patienter går inte till läkaren eftersom de är rädda för att deras missbruk kommer att upptäckas.

Även om detta inte är livshotande kan det orsaka många problem. Till exempel när man dricker vätska – när du har ett hål i din gom, kan vätskan plötsligt komma ut genom näsan.

Hos människor som slutar använda drogen kommer hålet inte att fyllas av sig själv.