Nyheter

Trump: Spruta in rengöringsmedel i de drabbade

USA är ett av världens länder som har drabbats hårdast av coronaviruset. Landets president Donald Trump har hamnat i rampljuset i en situation som är allt annat än enkel.

Nu föreslår presidenten en lösning på hur man kan göra föra tt bekämpa coronaviruset. Nämligen att spruta in desinfektionsmedel i de drabbades lungor, eller lysa med starka ljusstrålar i kroppen.

– Som att städa inifrån, sa han på presskonferensen.

Det var på presidentens dagliga presskonferens som han delade med sig av sin idé.

– Jag har sett hur desinfektionsmedlet slår bort det på mindre än en minut. En minut. Finns det ett sätt att använda det som en injektion, som att städa upp inifrån? Det vore intressant att titta närmare på det, sa presidenten, enligt Aftonbladet.

– Man ser vad det gör med lungorna, det har en stor effekt på lungorna. Så det vore intressant att kolla in det. Man skulle behöva använda läkare, men det låter… det låter intressant tycker jag, fortsatte president Trump.

Men presidenten fick snabbt mothugg av läkare och experter.

– Tanken att injicera eller införa någon typ av städprodukt in i kroppen är oansvarigt och farligt, säger lungläkaren och globala hälsoexperten Vin Gupta till NBC News.

Vad tycker du om presidentens förslag? Dela gärna detta vidare med dina vänner.